Astaxantin är en karotenoid och en kraftfull antioxidant som bildas naturligt i vissa alger. Ämnet finns också naturligt i bland annat lax, jäst, krill och andra kräftdjur. Astaxantin får en i sig på naturlig väg genom att äta till exempel lax och skaldjur. Det finns också som kosttillskott för både djur och människor. Vidare används astaxantin i fiskodlingar för att producera starkare röda färg...Mer Information om Astaxanthin : http://www.krillolja.se/astaxanthin


RÄKMIX med Astaxanthin :

1. Räkor 1 kg
2. Ärtor 1 kg
3. Spenat 320 g
4. Torsk 600 g (1kg)
5. Nls ca: 300 g (New Life Spectrum granulat)
6. Astaxanthin pulver 2 stycken påsar

Mixa ner räkorna till en smet som du är nöjd med (tänk på att inte ha några skalbitar som kan skada fiskarnas tarmar, så mixa räkorna med lite vatten till en fin smet).

Mixa ner ärtorna till en fin smet.

Mixa ner spenaten till en fin smet. Glöm inte att förvälla spenaten först för att slippa Nitrit från spenaten.

Mixa ner torsken noga till en fin smet.

Mixa allt tillsammans så de blir en porös smet.

  • Blanda i Astaxanthinet när du vill, men se till att det blir riktigt utblandat i smeten
  • Du kan använda Gelatin pulver som bindemedel men det behövs inte. (Gelantin pulver finns på typ Coop m.m. följ bara instruktioner på burken så blir det bra).
  • Mixa eller mal Nls:en till mindre bita/pulver, beroende lite på vilken storlek som du har på Nls:en. Vi använde Nls Grow 0.5 mm denna gången. Du kan även använda flingfoder eller andra former av fiskmat i din mix, så länge du maler ner det i små bitar.
  • Lägg Räkmixen i 2 liters fryspåse, och platta ut de så de blir en fyrkant så de blir lättare och dela och ge till fiskarna. Lycka till med räkmixen!

Eskilstuna Malawi Hobby | Eddaväggen 9D, 633 53 Eskilstuna | Mobil/Tele: 0704-19 65 72 | ©2016 Design by Melih

http://www.aquastockholm.se/